Szentendre környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Pest megye » Szentendre  

BKV Városi Tömegközlekedési Múzeum

  • BKV Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre

  • BKV Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre (2.kép)

  • BKV Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre (3.kép)

Elérhetőségi adatok
Szentendre, Dózsa Gy. út 3. - térkép
+36/1/461-6500/53225
muzeum@bkv.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A gyűjtemény a magyar főváros és a vidéki nagyvárosok közösségi közlekedésének fejlődésébe, a BKV és jogelődjeinek történetébe enged betekintést.
Az 1992-ben megnyitott múzeum – melynek az egykori, 1914-ben épült BHÉV kocsiszín ad otthont – öt kiállítóteremmel, bemutatócsarnokkal és szabatéri kiállító területtel várja látogatóit.

A múzeum bemutatja Budapest vasúti közlekedését a lóvasút 1866-os megjelenésétől a megépített és tervezett metrókig, a főváros autóbusz- és trolibusz-közlekedésének történetét, valamint a történelmi Magyarország 30 városának közúti és helyi érdekű vasúti közlekedését. Eredeti pályaépítési eszközök, sínrendszerek, autóbusz alkatrészek segítségével a közösségi közlekedés lelke, az infrastruktúra és a mindennapos közlekedésben alig látható műszaki berendezések is megismerhetőek.

Korabeli dokumentumok, jegyek, használati tárgyak mellett a gyűjtemény mintegy 60 felújított járművel várja a nosztalgiázókat és a közlekedés iránt érdeklődőket. Az elmúlt több mint 120 év – korhűen felújított – hév, villamos, autóbusz és trolibusz típusai mutatkoznak be valódi „időutazást” kínálva. Megtekinthető például egy 1897-ben készült villamos, mely a 2001-es párizsi magyar évadon reprezentálta a budapesti közösségi közlekedést vagy a Közép-Európai Mozdony Grand Prix-n többszörös kategóriagyőztes BHÉV 27-es pályaszámú gőzmozdonya.

Mikor? április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között
november 1. – március 31.: téli zárva tartás

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben